Cum se face certificarea ISO 9001?

International-IAF-Logo-copy

           Certificarea conform standardelor internationale si in consecinta ISO 9001 (versiunea in vigoare) se realizeaza de catre OEC – Organisme de Evaluare a Conformitatii care trebuie intr-un fel sau altul sa respecte reglementarile international ale ISO. La nivelul fiecarei tari care recunoaste si adera la reglementarile ISO exista o organizatie care detine dreptul de ACREDITARE a OEC-urilor. Organizatiile cu drepturile de ACREDITARE sunt reunite sub un forum international, recunoscut de ISO si denumit IAF – Forumul International de Acreditare.

Romania este reprezentata in acest forum de RENAR – Asociatia de Acreditare din Romania.

Capture

              RENAR – Asociatia de Acreditare din Romania este organismul la nivel national cu responsabilitatea de a recunoaste si de a acorda dreptul diferitelor organisme de a certifica diversi agenti economici conform diverselor standarde internationale. Aceste organisme care au puterea de a certifica sunt numite OEC – Organisme de Evaluare a Conformitatii.

ATENTIE!

RENAR este organismul care ACREDITEAZA

OEC sunt organismele care CERTIFICA

Pentru a se putea certifica conform ISO 9001, un agent economic trebuie sa verifice pe site-ul RENAR OEC-urile acreditate si sa deschida demersurile pentru certificare.

OEC-urile acreditate RENAR pot fi gasite la adresa de mai jos:

OEC-uri acreditate pentru a putea certifica

Nota: Pentru standardul de management al calitatii, selectati din meniul derulant aferent coloanei „Activitate”, reperul 5.2.1