Dezvoltare durabila

imagine

Termenul de dezvoltare durabila este complementar ideii de calitate prin simplul motiv ca exprima dezvoltare, si nu in orice fel ci intr-o modalitate durabila.

De-a lungul timpului societatea, industria, economia s-au dezvoltat mai mult sa mai putin durabil. Ce inseamna asta: dezvoltarea durabila inseamna dezvoltarea FARA a DAUNA. Fara a dauna mediului, aerului, apelor, fara a dauna resurselor epuizabile, animalelor sau chiar societatii.

Pe termen scurt orice fel de dezvoltare poate fi privit ca fiind durabila, din moment ce avem resurse disponibile, exemplu fiind combustibilii fosili. Pe masura ce aceasta resursa este epuizata, dezvoltarea este din ce in ce mai greoaie, utilizarea unei asemenea resurse este limitata pentru ca ea nu mai este disponibila cu usurinta.

Dezvoltarea durabila propune o filozofie de dezvoltare bazata pe gasirea de solutii pentru folosirea de resurse inepuizabile sau epuizabile pe un termen foarte lung. Orice resursa gasita in natura este epuizabila dar prin reciclare, reconditionare sau chiar regenerare, o resursa folosita poate servi din nou scopului initial, astfel durata de viata a acesteia este prelungita si epuizarea ei se face in ritm mai lent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.